lördag 1 augusti 2009

Lagd betong ligger

Ja fy f-n vad skönt. Igår kl 06.52 ringde väckarklockan. 06.53 knackade det på dörren, då hade betongkillarna varit här och riggat upp bil, pump, ja hela konkarongen.
Lite lagom sömndruckna vacklade vi ut med kameran i högsta hugg för att dokumentera ögonblicket då vår nya tideräkning skulle börja.

Det gick bra. Första lasset, 3,5 m3 (=3 500 liter) tog slut i ett nafs och då var knappt en tredjedel av plattan gjuten. Sen kom nästa lass med 7,2 m3 betong från Jordbro . Den tog också slut och då var det typ en fjärdedel kvar. Då gick betongfabriken sönder. Sönder - har ni hört nåt så töntigt? De var alltså tvungna att åka till Solna och hämta betong. Tyvärr var även de som gjuter på Centralbron tvungna att åka dit så vi fick vänta ett par timmar på betongfan. Men den kom till slut.

Så jag hade ett par unga hantverkare här hela dan, de klädde av sig mer och mer ju varmare det blev och till slut så gick de i bar överkropp. Då vågade jag inte fotografera mer haha.

Ytan på betongplattan blev så blank att vi kunde "slajda" på den när vi vattnat. Cooolt...

På kvällen var vi helt jävla färdiga och sov omlott i soffan tills vi orkade släpa oss upp i sovrummet. Där det för övrigt inte händer så mycket för tillfället.

Idag har vi varit ute i skogen och plockat lite kantareller. David ligger hemma med feber och mår dåligt. Jimmy har åkt hem till pappas hus och har ff hela helgen. Liiiite nervös är jag allt för det, men man måste ju våga utmana förtroendet och jag är ganska säker på att han förvaltar det väl.

1 kommentar:

Kia sa...

Ja se tonåringar.... De ska ju få göra sina egna misstag (kanske hellre hemma hos pappsen än hos dig??)