onsdag 6 januari 2010

Dagens race

Jag hade ju räknat med att det skulle vara typ minus 20 hela dagen och hade sett fram emot en lång skön dag i soffan, tittandes på film. Men icke. Jag slöade lite framför Nyhetsmorgon men sen kom en energisk sambo in från lastbilsmeket (nej, han har inte legat ute hela natten, jag fick till och med sällskap till middagen igår). På med kläderna och först till Haninge C där vi bytte in massa gamla Xbox-spel. Sen försökte vi köpa råttgift på Clas Ohlson men de hade inget.
Vi har nämligen högst ovälkomna besökare i mellanväggarna. I förrgår natt hörde vi för första gången i vinter hur det krafsade ovanför huvudena på oss. Musjävlar. Än så länge håller de sig i alla fall i taken, förra vintern hade vi dem inne. Det är INTE kul, kan jag tala om.
Anyway, inget råttgift på Clabbe alltså. Då åt vi lunch istället.

Vidare till Bauhaus där vi hoppades på bättre lycka med råttgift. Dessvärre så är det ingen bra lösning om mössen kryper i väggarna för då ligger de och dör och luktar illa och blir en finfin hemvist för likmaskar. Ugh...
Vi blev istället övertalade att köpa en sån där grej man sätter i vägguttaget som dels skickar ut ultraljud som skrämmer bort dem, dels skickar ut micropulser längs alla elkablar eftersom det med största sannolikhet är dem som de rara mössen använder som motorvägar. Nu hoppas vi att vi slipper höra mer krafsande. Det borde man väl kunna begära om man köper en grej för 650 spänn?

Sen kom vi på att vi skulle köpa en lampa på Ikea så då åkte vi från Länna till Kungens Kurva. Herreminskapare vad mycket folk det var där! Och lampan vi skulle ha skulle inom kort utgå från sortimentet och var naturligtvis helt slut. Det blev jag också.
Vi köpte en annan nästan likadan så allt löste sig ändå.
På vägen hem stannade vi för säkerhets skull i Länna igen och köpte lite nätverkskabel.

Nu sitter sambon och spelar Modern Warfare på Xbox och jag ska nog laga lite mat. Idag får det bli kyckling i improviserad chevresås och till det lite quinoa/linssallad. Vatten till, nu är det ju slut på sötebrödsdagarna.

Häpp!

Inga kommentarer: